Overige activiteiten

Behalve de jaarlijkse concertserie organiseert de Orgelcommissie ook een aantal andere activiteiten waarin het Garrels-orgel centraal staat.

Open Orgeldag

Tevens is het mogelijk om het Garrels-orgel zelf te bespelen tijdens een jaarlijkse Open Orgeldag. Deze vindt dit jaar plaats op 25 mei 2024. Vooraf opgeven doe je bij het secretariaat. De kosten bedragen € 15 voor een kwartier spelen. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het orgelfonds van de Groote Kerk. Bij de speeltafel is een registrant aanwezig.

Rondleiding

Voor groepen is het mogelijk een rondleiding te verzorgen met uitleg en demonstratie van het Garrels-orgel door Jaap Kroonenburg. Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met het secretariaat. De prijs voor een rondleiding is op aanvraag en afhankelijk van de grootte van de groep en eventuele  specifieke wensen. De opbrengst is ook hier ten bate van het orgelfonds.

Govert van Wijn Orgelconconcours (1993-2017)

In 1993 werd voor het eerst het Govert van Wijn Orgelconcours voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot 30 jaar gehouden. Vele jonge talenten kregen de kans zich met elkaar te meten voor een professionele jury. De drie winnaars mochten het jaar daarop het laureatenconcert in de concertserie op het Garrels-orgel verzorgen. Onder de winnaars waren niet zelden organisten die later een succesvolle carrière als organist wisten op te bouwen.

In 2017 werd het concours voor de 25e en laatste keer gehouden. Speciaal voor dit jubileum schreef Kees van Eersel de twee verplichte keuzewerken. Voor de winnaars lag er deze laatste keer geen laureatenconcert in het verschiet. Wel waren er voor het eerst geldprijzen beschikbaar gesteld. Voor het 25e Govert van Wijn Orgelconcours werd een speciale website in het leven geroepen.