Govert van Wijn Concours gewonnen door Leendert Verduijn

Het 25e Govert van Wijn Orgelconcours werd zaterdag 1 juli gewonnen door Leendert Verduijn. De tweede prijs ging naar Diederik Blankesteijn, de derde prijs naar Martien de Vos. Een eervolle vermelding was er voor Alexander de Bie.

Het concours vierde dit jaar zijn 25e jubileum. Ter gelegenheid daarvan schreef Kees van Eersel de twee verplichte werken waaruit de vijftien deelnemers een keuze moesten maken. Dat was een Trio in c kleine terts, geschreven in barokstijl, en een laat-romantisch Intermezzo. Het vrije werk diende bij de keuze voor het Trio een werk van ná 1800 te zijn; bij de keuze voor het Intermezzo een werk van vóór 1800. De jury die de deelnemers moest beoordelen, bestond uit voorzitter bas de Vroome, en twee winnaars van eerdere edities van het concours: Rien Donkersloot (2002) en Susanna Veerman (2004 en 2005).

Voor de winnaars waren er dit keer geldprijzen beschikkbaar: 500 euro voor de winnaar, 300 euro als tweede prijs en 200 euro voor de winnaar van de derde prijs. Dankzij een anonieme gever kon er ook een prijs van 100 euro voor een eervolle vermelding worden uitgereikt. Behalve de geldprijs kreeg het viertal op het erepodium ook een oorkonde uitgereikt uit handen van burgemeester Edo Haan. Anders dan voorgaande edities zullen de winnaars geen Laureatenconcert verzorgen in de concertserie van volgend seizoen.