De nieuwe serie 2022 is bekend

Klik hier om direct onze programmering voor 2022 te bekijken.

Wij hebben ons best gedaan om u ook dit jaar weer een mooie concertreeks aan te kunnen bieden. Dit jaar staan er ook twee organisten geprogrammeerd, die nog niet eerder hun eigen concert in onze reeks hebben gegeven: Sander van der Houten en Evan Bogerd.

Sander van der Houten is organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en de vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Evan Bogerd heeft u enkele jaren geleden in Maassluis kunnen horen bij het Govert van Wijn Orgelconcours waar hij in 2013 de tweede prijs in de wacht sleepte en in 2014 speelde in het Laureatenconcert. Inmiddels is hij organist van de Westerkerk te Amsterdam.

Na het succes van vorig jaar neemt Hayo Boerema dit jaar opnieuw het Laurens Collegium Rotterdam o.l.v. Wiecher Mandemaker met zich mee. Kon u er vorig jaar niet bij zijn? Dan wilt u het echt niet missen. Was u er wel bij? Dit jaar is er weer een heel nieuw programma (Dupré, Poulenc, Stravinsky, Messiaen en Franck), dus opnieuw een concert om niet te missen.

Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de Hommage aan Feike Asma en het kerstconcert bij kaarslicht door Jaap Kroonenburg niet. Ook het verzoekprogramma (door Rien Donkersloot) en het Bachconcert (door Cor Ardesch) zijn er weer. Maar als eerste hopen wij u te mogen verwelkomen bij het Paasconcert op Tweede Paasdag, 18 april, gegeven door Henk G. van Putten.