Coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 25 september

Vanaf 25 september gaan de nieuwe coronaregels in. Elke bezoeker ouder dan 14 jaar heeft dan een coronatoegangsbewijs nodig om onze concerten te kunnen bezoeken. Dit bewijs laat zien dat u gevaccineerd bent, eerder corona hebt gehad, of dat u een negatieve test hebt gedaan.

U hebt voor uw concertbezoek het volgende nodig:

  • een coronatoegangsbewijs (QR-code)
    digitaal via de CoronaCheck-app
    of een papieren bewijs dat u hebt aangemaakt op https://coronacheck.nl/
  • een legitimatiebewijs

Bij de ingang zijn wij verplicht om uw QR-code te scannen en uw legitimatiebewijs te vragen om zeker te weten dat het inderdaad uw eigen code is.

Hoe krijg ik een coronatoegangsbewijs op mijn telefoon?

Download de app CoronaCheck in de app store van uw telefoon. Of kijk op https://coronacheck.nl/ voor instructies.

Ik heb geen smartphone. Hoe krijg ik een papieren bewijs?

Ga naar https://coronacheck.nl/ en klik op de knop “Maak een papieren bewijs”. Na inloggen met DigiD krijgt u een bewijs dat u zelf kunt printen.

Let op: het ‘gele boekje’ of een briefje van de GGD dat u gevaccineerd bent zijn geen geldige papieren toegangsbewijzen. U dient echt een QR-code aan te maken via https://coronacheck.nl/.

Wat als ik geen DigiD en geen computer of smartphone heb?

In sommige gevallen is het mogelijk een coronabewijs op papier thuisgestuurd te krijgen. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk van de Rijksoverheid op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

Ik ben niet gevaccineerd. Hoe kan ik een test doen?

U kunt een afspraak voor een test maken op https://www.testenvoortoegang.org/. Als het resultaat negatief is, dan kunt u een coronatoegangsbewijs aanmaken via CoronaCheck.
Een afspraak moet binnen 24 uur maar uiterlijk 2 uur voorafgaand aan de start van het orgelconcert plaatsvinden. Een negatief testbewijs is namelijk maar 24 uur geldig.