Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

André van Vliet – Paasconcert

Date 2 april 2018 / 20:00

Traditiegetrouw gaat met het Paasconcert op Tweede Paasdag de jaarlijkse orgelconcertserie in de Groote Kerk te Maassluis van start.

Het Paasconcert wordt gegeven door André van Vliet, die naast organist ook nog dirigent van verscheidene koren is. Het programma begint in stijl met de bekende fantasie van Jan Zwart over de paashymne ‘Daar juicht een toon’. Met de daaropvolgende Passacaglia und Fuge in c-moll van J.S. Bach zal Van Vliet vervolgens één van de hoogtepunten in de orgelliteratuur ten gehore brengen. Een bijzonder werk op het programma is ‘Die Auferstehung Jesu’. Componist J.H. Knecht heeft in dit werk elementen uit het verhaal van de Opstanding, zoals het beven van de aarde en de steen die wordt afgewenteld, muzikaal gesymboliseerd. Na werken van Van Beethoven, Guilmant, Vierne en Landmann, besluit het concert met variaties over ‘U zij de glorie’ met aansluitend samenzang.

  1. Fantasie over “Daar juicht een toon” (Jan Zwart)
  2. Passacaglia und Fuge c-moll (J.S. Bach)
  3. Die Auferstehung Jesu (J.H. Knecht)
  4. Egmont Ouverture (L. van Beethoven)
  5. Fantasie sur deux Mélodies Anglaises (A. Guilmant)
  6. Communion (L. Vierne)
  7. Variationen über ein Thema van G.F.Händel (A. Landmann)
  8. Variaties over “U zij de glorie” (H. van Vliet) met aansluitend samenzang

Gegevens

Datum:
2 april 2018
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Groote Kerk Maassluis
Kerkplein 2
Maassluis, 3144 EK Nederland

Overige informatie

Toegang
Toegangsprijs: € 8 / tot 18 jaar gratis. Uitsluitend kaartverkoop bij de ingang van de kerk voorafgaand aan de concerten. Na afloop van de concerten is er onder het genot van gratis koffie en thee gelegenheid om nog wat na te praten.